Ο σχεδιασμός του 5oυ ορόφου στο NeocleousTowerεπαναπροσδιορίζει την ευεξία στον εργασιακό χώρο

Ο σχεδιασμός του 5oυ ορόφου στο NeocleousTowerεπαναπροσδιορίζει την ευεξία στον εργασιακό χώρο

Μεταμορφώνοντας την εργασιακή εμπειρία, το εντυπωσιακό νέο επιχειρηματικό κέντρο της Λεμεσού αποκαλύπτει ένα χώρο «όαση» κοινής χρήσης, οικοδομώντας την αίσθηση της κοινότητας και της συνδεσιμότητας.

Το Neocleous Tower αποτελεί ένα σύγχρονο, βιώσιμο κτίριο γραφείων στο κέντρο της Λεμεσού, το οποίο καλεί τις εταιρείες να επιλέξουν το μέλλον της αριστείας στο εργασιακό περιβάλλον. Επαναπροσδιορίζοντας την μορφή του υφιστάμενου εργασιακού τρόπου ζωής και θέτοντας ένα νέο πρότυπο για τα κτίρια γραφείων στην Κύπρο, η ανάπτυξη προσφέρει ένα οικολογικό, τεχνολογικά καθοδηγούμενο και ανθρωποκεντρικό περιβάλλον που προάγει την επιτυχία, τη συνεργασία και την ευημερία των εργαζομένων.

Το στολίδι του κτιρίου είναι ο μοναδικός 5ος όροφος, ο οποίος ξεπερνά την παραδοσιακή προσέγγιση σχεδιασμού χώρου εργασίας, προσφέροντας ένα αποκλειστικό καταφύγιο που ενισχύει την ευεξία και υγεία των εργαζομένων. Σχεδιασμένος με απαράμιλλη τεχνογνωσία από την γνωστή εταιρεία εσωτερικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού «Side to Side», αυτός ο κοινοτικός κόμβος συνδυάζει αρμονικά τις λειτουργικές απαιτήσεις με υψηλή αισθητική και πολυτελή σχεδιαστικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι ένας μοναδικός χώρος στην Κύπρο. Ένα αστικό καταφύγιο που υψώνεται πάνω από την πόλη, το οποίο είναι οπτικά εντυπωσιακό αλλά και λειτουργικό και άνετο, με την ευδαιμονία των εργαζομένων στο επίκεντρο.

Αυτός ο πολυλειτουργικός χώρος όπου η κομψότητα και η λειτουργικότητα συναντιούνται παρέχοντας τις ιδανικές συνθήκες για κάθε περίσταση, ενσαρκώνει την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, με ένα σχεδιασμό που έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες. “Το όραμά μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν δυναμικό, ελκυστικό και ευέλικτο χώρο που διατηρεί μια αρμονική διάταξη και μπορεί να προσαρμοστεί στις ποικίλες ανάγκες των χρηστών του. Από επίσημες και επαγγελματικές συναθροίσεις μέχρι χαλάρωση, κοινωνικοποίηση, γεύματα και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε ένα πολυτελές και επαγγελματικό περιβάλλον,” λέει η συνιδρύτρια της Side to Side, Sunshine Andriana Matsis. Ο χώρος διακρίνεται από τον κομψό σχεδιασμό της καφετέριας, του lounge bar και του εστιατορίου σε μια ανοιχτή βεράντα. Προσκαλώντας τους ενοίκους να χαλαρώσουν ή να ψυχαγωγηθούν με στυλ, αυτός ο παγκοσμίου κλάσης χώρος εστίασης δεν προσφέρει μόνο άνεση, αλλά προωθεί επίσης μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και καθολική ικανοποίηση των εργαζομένων. Όλα αυτά τοποθετημένα σε ένα σκηνικό με πανοραμική θέα της πόλης, από τον ορίζοντα μέχρι τη θάλασσα.

Ο υπόλοιπος χώρος είναι χωρισμένος σε πολυχρηστικές ζώνες, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν για εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια, σεμινάρια ή κοινωνικές συγκεντρώσεις. Οι χώροι έχουν σχεδιαστεί με έπιπλα και διαχωριστικά για να εξυπηρετούν τόσο μικρές συναντήσεις ομάδων όσο και μεγαλύτερες.

“Καθ’όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης του Neocleous Tower,  η συνεργασία μεταξύ των ιδιοκτητών και όλων των συμμετεχόντων συμβούλων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή,” δήλωσε ο Γιώργος Σταματίου, κύριος αρχιτέκτονας στην εταιρεία George Stamatiou Architects LLC. “Αυτό το ομαδικό και δημιουργικό πνεύμα μας επέτρεψε να εκμεταλλευτούμε μια πληθώρα εμπειρογνωμοσύνης, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πτυχή του έργου όχι μόνο πληροί, αλλά ξεπερνά το κοινό μας όραμα για αρχιτεκτονική αριστεία και καινοτομία.”

Στο πλαίσιο της προοδευτικής φιλοσοφίας του έργου, ο 5ος  όροφος ενσωματώνει επίσης προηγμένες τεχνολογίες, έξυπνα χαρακτηριστικά και διαδραστικά στοιχεία για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, την αποδοτικότητα, την άνεση και τη συνδεσιμότητα μέσα στον χώρο. Οι  λύσεις αυτές περιλαμβάνουν υλικά απορρόφησης ήχου, ενώ έχει επιλεχθεί ένας συνδυασμός φυσικού φωτισμού,  κατάλληλος και για εργασία για να καθορίσει διαφορετικές ζώνες. Αυτό δεν δημιουργεί μόνο οπτικό ενδιαφέρον, αλλά ενισχύει επίσης τη λειτουργικότητα και την ατμόσφαιρα του χώρου.

Η ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών και υλικών ήταν επίσης προτεραιότητα στον σχεδιασμό του 5ου ορόφου, συμβαδίζοντας με τη δέσμευση για περιβαλλοντική ευθύνη και υποχρεώσεις που σχετίζονται με την πιστοποίηση LEED. Τα φωτιστικά σώματα LED και οι αισθητήρες κίνησης συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε όλο τον χώρο. Χρησιμοποιούνται βιώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά όπου είναι δυνατόν, για να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να προωθήσουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Αυτό, αντίστοιχα, συμβάλλει στην δημιουργία ενός υγιούς, δραστικού και περιβαλλοντικά συνετού χώρου εργασίας.

Σχεδιασμένη για να λειτουργήσει ως σημείο εστίασης, αυτή η περιοχή του 5ου ορόφου θα καλλιεργήσει μια αίσθηση κοινότητας και σύνδεσης, καθώς και θετική εργασιακή κουλτούρα ευρύτερα στο κτίριο. Επίσης, η ύπαρξη ενός τέτοιου πολυλειτουργικού χώρου, προσθέτει αξία καθώς μειώνει τις ανάγκες μετακίνησης για γεύματα και κοινωνικές υποχρεώσεις και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τη συνολική εμπειρία του χρήστη.

Η επιλογή του Neocleous Tower σηματοδοτεί ένα ταξίδι προς την εταιρική επιτυχία και δημιουργική εργασία.